Recept courgetti

Zin in pasta vanavond? Maar toch net wat gezonder of net wat anders? Probeer courgetti! 

Ik ben persoonlijk een enorme pasta fan. Ik kan het iedere dag eten. Voornamelijk met bolognesesaus is echt mijn ultieme maaltijd om lekker op de bank met een serie en de verwarming hoog, op te eten. Ik krijg er nu alweer zin in!

Nu is bolognesesaus vrij makkelijk gezond te maken. De pasta daarentegen is snel hoog in calorieën. Helemaal niet erg hoor, maar aangezien ik zo vaak pasta eet, is het goed om hier en daar wat gezonde aanpassingen te maken. Hoe ik dit doe? Ik vervang de normale pasta door courgette. Een recept waar de meeste mensen sceptisch naar luisteren, maar waar ik nog nooit een negatieve reactie over heb gehad, wel pas nadat het was geproefd 😉Het is overigens ook een enorm goede manier om aan die 250 gram groente per dag te komen. Nieuwsgierig geworden? Hier komt ‘ie!

Wat heb je nodig? (4 personen)

  • 400 gram courgette gesneden in slierten (verkrijgbaar bij de meeste supermarkten. Dit is ook zelf te snijden met een speciale spiraalsnijder, mocht je deze in huis hebben kun je de courgette zelf snijden, enorm makkelijk! Mits je de speciale snijder hebt😉)
  • Tomatenblokjes (400 gram)
  • Rundergehakt* (400 gram) 
  • 1 blikje tomatenpuree
  • Italiaanse roerbakgroenten (400 gram)
  • Kruiden naar keuze, ik gebruikte: verse knoflook, Italiaanse kruiden, sriracha saus.

Begin met het rul bakken van het gehakt. Wanneer het gehakt ongeveer gaar is mogen de roerbakgroenten erbij, laat dit een paar minuutjes op laag vuur bakken. Hierna doe je de tomatenblokjes en de tomatenpuree erbij. Roer dit goed door zodat het een mengsel wordt. Dit is je saus. De saus kun je nu kruiden zoals je wilt. De kruiden die ik heb gebruikt staan hierboven en ik vind deze kruiden het gerecht enorm lekker maken. De srirachasaus maakt het allemaal wat pittiger. Houdt je hier niet van? Laat het dan vooral achterwege. Ik laat de saus altijd even koken nadat de kruiden zijn toegevoegd. Dit doe ik omdat het mengsel erg nat is door al het vocht dat van de groenten afkomt, door het even te koken wordt dat minder.

Als laatste doe ik altijd de courgette in de pan erbij en laat dit even mee bakken. Wil je het graag apart opdienen? Zorg dan dat je de courgette in een andere pan een paar minuutjes bakt, zo is deze ook warm en net wat minder rauw. 

Dit is een enorm simpel maar enorm lekker en gezond recept. Is het jullie ook al opgevallen dat je op deze manier in 1 maaltijd maar liefst 300 gram groenten binnenkrijgt? Zo wordt die richtlijn een makkie! Smakelijk eten en laat ons weten hoe het is bevallen!

*eet je vegetarische of wil je graag deze optie? Vervang dan het gehakt door vega gehakt, tempeh of door peulvruchten. Voorbeelden van peulvruchten zijn: linzen, kidneybonen, bruine bonen, witte bonen, kikkererwten en kapucijners. 

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.