Voor mijn eerste blog voor Tahnee Lifestyle wil ik graag een recept met jullie delen, namelijk een smoothiebowl. Ik maak zelf bijna iedere ochtend een smoothiebowl klaar. Het is makkelijk, lekker en je kunt er eindeloos mee variëren. Het is de laatste jaren ook best wel een trend geworden. Mensen die Instagram en facebook in de gaten houden zullen de smoothiebowls dan ook wel kennen.

Dietistenpraktijk Tahnee Lifestyle

Wat is nu zo’n smoothiebowl? Het is eigenlijk niets meer dan een wat dikkere smoothie in een kom, een bowl dus. Een hele hippe naam voor een heel makkelijk gerecht. Zoals ik al vertelde is hier eindeloos mee te variëren. De basis bestaat altijd uit bevroren fruit, hieraan kan kwark, yoghurt, water, verschillende soorten melk, eiwitpoeder en toppings toegevoegd worden. Ik deel vandaag een voorbeeld recept voor de smoothiebowl. Je kunt zelf thuis experimenteren en ik zal in de loop van de tijd ook andere voorbeelden laten zien. Het blijft ten slotte mijn eigen favoriete ontbijtje!

Wat heb je nodig:

Keukengerei:

  • Een blender (het liefst met een ijs crush stand)
  • Eventueel een keukenweegschaal om alles af te wegen

De basis:

  • 150 gram bevroren bosvruchten
  • 225 gram kwark (ik gebruikte optimel Griekse stijl framboos)
  • Water naar smaak

Toppings*:

  • 20 gram granola (ik gebruikte granola met cacao van eatnatural)
  • 10 gram kokosrasp
  • Een paar frambozen

Zo maak je het:

Doe het bevroren fruit, de kwark en eventueel water samen in de blender. Zet de blender op ijs crush stand en laat dit even zijn werk doen. Misschien is het nodig dat je tussendoor het mengsel even doorroert. Zorg dat het fruit helemaal verpulvert is en de kwark goed gemengd is met het verpulverde fruit. Het mengsel zal na een paar minuten klaar zijn. Doe het in een kommetje en voeg de toppings toe. Smakelijk!! Heb je de smoothiebowl thuis gemaakt? Laat het ons weten of tag ons op social media!

*mocht je de toppings niet lekker vinden, neem dan lekker je eigen topping. Voorbeelden zijn muesli, andere vruchten, noten, kokos etc. Dit geldt ook voor de vruchten en de kwark in de basis.

Liefs X

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.