Lifehacks: gezond eten en drinken zonder moeite,

Er zijn vaak momenten dat ik gezond wil eten maar helemaal geen zin heb om daar moeite voor te doen. Ik denk dat jullie dat gevoel allemaal wel herkennen. Daarom zoek ik altijd naar manieren om het mezelf zo makkelijk mogelijk te maken.

Lifehack 1: Meer fruit eten
Wil je meer fruit eten maar heb je geen zin om het te schillen of snijden? Ben je het zat om elke dag maar een banaan mee te nemen omdat dat het minste werk kost? Koop een appelsnijder! In vijf seconden heb je hiermee de klus geklaard. Appeltje eitje.

Deze handige appelsnijder is onder andere te koop bij de Xenos,HEMAen Bol.com.

 

Lifehack 2: Meer water drinken

Vergeet jij het vaak om genoeg water te drinken? Er zijn verschillende manieren om dit je zelf aan te leren.

  • Drink standaard één glas water nadat je naar het toilet bent geweest.
  • Zet 2 literflessen met water in je koelkast en zorg ervoor dat je deze allebei hebt leeggedronken aan het einde van de dag.
  • Download een app voor je telefoon die je reminders geeft. Zoals de app “Plant Nanny”. Elke keer als je water drinkt voer je dit in in de app en krijgt je fictieve plant water. Als je niet genoeg drinkt gaat je plantje dood en dat wil je natuurlijk niet. Als je in de playstore of appstore zoekt op het woord “water app” dan vind je nog veel meer handige opties.
  • Koop een fles die bijhoudt hoeveel water je drinkt. Zoals de joseph joseph dot waterfles. In deze fles past in totaal 600 mL water. Nadat je hem hebt leeggedronken draai je aan de dop en verschijnt er een stipje. In totaal kan je de dop vier keer omdraaien. Zo zie je direct hoe vaak je je fles nog moet bijvullen om genoeg water te drinken.

Deze handige water fles is onder andere te koop bij Bol.comen de Blokker

Wat zijn jullie lifehacks om gezond te eten en drinken zonder moeite? Laat het aan ons weten!

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.