Heerlijke zomer drankjes! De avonden worden al langer en we gaan met z’n alle lekker naar buiten! We verlangen allemaal al een beetje naar de zomer en daar horen verkoelende zomerse drankjes bij. Deze kan je eenvoudig zelf maken! Gezond en puur met slechts een paar ingrediënten.

4x gezonde zomerse drankjes

  1. Homemade suikervrije ijsthee

Het is gezond om voldoende water te drinken op een dag. Het liefst 1,5 tot 2 liter vocht. Thee drinken kan natuurlijk altijd, maar soms heb je zin in iets anders. Op een warme zomerdag is een koude thee juist een uitkomst! In ijsthee zit helaas vaak veel suiker en koolzuur. In een blikje Ice Tea zit maar liefst 7 klontjes suiker! Maar wist je dat het heel makkelijk is om zelf een grote kan ijsthee te maken?

Dit is wat je nodig hebt:
1 liter koud water
5 gram van je favoriete thee in een theefilter of zakje
verse munt
Citroen
IJsblokjes
Eventueel een theelepel honing om het zoeter te maken

Zo maak je het:
Vul een kan met water en stop het zakje of filter in de kan. Je kan ook gewone thee zakjes gebruiken. Voeg eventueel honing toe. Laat de thee een nachtje trekken in de koelkast. Voeg de volgende dag verse munt, schijfjes citroen en ijsblokjes toe. Het is niet alleen lekker, het ziet er ook nog eens leuk uit! Geniet van je homemade suikervrije ijsthee!

  1. Gezondere ijskoffie

Ook koffie kan anders op een warme zomerse dag. De meeste ijskoffies die je buiten de deur kan verkrijgen bevatten veel room en suiker. Probeer daarom deze gezondere variant.

Dit is wat je nodig hebt:
1 kopje espresso
200 ml kokosmelk (uit de koelkast)
ijsklontjes
scheutje honing of agave
optioneel: vleugje kaneel of cacaopoeder

Je kunt ook plantaardige melk gebruiken zoals kokosdrank. De koffie wordt daardoor wel minder romig.

Zo maak je het:
Zet één kopje espresso. Gooi wat ijsklantjes in een glas en gier hier de koffie overheen. Giet vervolgens de koude kokosmelk, honing en eventueel kaneel/cacao erbij en roer door elkaar.

Tip: meng met een staafmixer een (bevroren) banaan door de kokosmelk voordat je deze bij de koffie giet voor een nóg romigere koffie.

  1. Water met een smaakje

Het kan voorkomen dat je helemaal klaar bent met het drinken van water, en je zit hebt in iets anders. Water met een smaakje! Heel eenvoudig met kruiden en fruit. Mix en combineer met munt, citroen, frambozen en komkommer.

 

  1. Watermeloen limonade

Eenvoudig limonade maken!

Dit is wat je nodig hebt:
¼ watermeloen
koolzuurhoudend water met naar smaak zoetstof (Stevia)
sap van een halve citroen

Zo maak je het:
Begin met het schoonmaken van de watermeloen. Verwijder de schil en snijd de meloen in stukjes. Verwijder met een mesje of met je handen de zwarte pitjes. Schep de watermeloen met citroensap en de zoetstof in een maatbeker/blender/keukenmachine. Mix tot de watermeloen verpulverd is en giet het koolzuurhoudend water erbij. Je hebt nu sap voor twee glazen!

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.