Tips om gezonder te gaan uiteten,

  • Laat de saus apart serveren ( of zelfs geheel weglaten )
  • Bestel als eerste; zo is de verleiding minder om meer te bestellen dan men van plan was.
  • Bij stokbrood liever geen (kruiden)boter.
  • Kies indien mogelijk voor bruin/volkoren brood i.p.v. wit brood.
  • Beperk alcohol ! Kies liever voor light-frisdranken of (mineraal)water.
  • Drinkt u toch een glaasje wijn, vraag dan een karaf water en een extra glas. Zo kan water en wijn goed afgewisseld worden.
  • Bestel niet voor u alleen gebakken aardappelen/frites.
  • Eet liever een lepel mee met een tafelgenoot.
  • Is het mogelijk bestel dan een halve portie of een voorgerecht als

 

 

 

 

 

 

 

Hoofdgerecht.

  • Vraag naar eventuele mogelijkheden tot energie-arme bereiding.
    -Bijv.  rauwkost zonder olie
    -groente zonder boter/saus
    -gegrild vlees/vis
  • Neem geen gebonden soep als voorgerecht, maar een heldere.
  • Neem als nagerecht geen ijs of bavarois, maar sluit het gezellige etentje af met een kopje koffie of thee.

Goede voorbeelden van diverse voorgerechten zijn:

  • bouillon/heldere soep
  • meloen met ham
  • rauwkostsalade
  • tomaat met garnalen
  • garnalen/krabcocktail (let op de saus!)
  • asperges met ham
  • artisjokken

Tips voor een keuze bij het hoofdgerecht:

  • kiest u voor vis , neem dan bij voorkeur gekookte of gegrilde vis, liever geen gepaneerde soorten forel/tong/tarbot/zalmforel/zalm
  • Kies liever niet voor gepaneerde of gevulde soorten vlees.
  • Kies bij voorkeur voor gekookte of gepofte aardappelen, liever geen frites.

Tips voor een keuze bij het nagerecht:

  • kopje koffie of thee
  • vers fruit(salade)
  • 1 bolletje sorbetijs met vers fruit

Posted by tahneevanlaere