Spinazie Taart!!

2 personen- 30+ minuten

Ingrediënten

  • 400 gram diepvriesspinazie (ontdooid)
  • 25 gram pijnboompitten
  • 2 eieren
  • 50 ml halfvolle melk
  • 40 gram hüttenkäse
  • nootmuskaat
  • 1 eetlepel geraspte jong belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200° C.
  2. Laat de spinazie in een vergiet uitlekken en druk het vocht er goed uit.
  3. Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin.
  4. Klop de eieren in een grote kom los en voeg de melk, de helft van de hüttenkäse, peper en nootmuskaat toe.
  5. Schep de spinazie en de pijnboompitten door het eimengsel.
  6. Doe de massa in een grote ovenvaste schaal en verdeel de rest van de hüttenkäse er over. Strooi de kaas er over.
  7. Laat de gratin in het midden van de hete oven in 20-25 minuten gaar worden en bruin bakken.

Ingrediënten over?

Hüttenkäse of cottage cheese:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de hüttenkäse afgedekt maximaal 3 dagen in de koelkast.
Hüttenkäse is ook heerlijk op brood met verse kruiden of fruit.

Dit recept heeft weinig zout en vrij van gluten!

Voedingswaarden per persoon

Recept incl. menusuggestie
Energie 250 kcal 450 kcal
Eiwit 20 gram 25 gram
Koolhydraten 5 gram 45 gram
Waarvan suikers 2 gram 6 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 5 gram
Vezels 3 gram 6 gram
Zout 0,6 gram 0,7 gram

 

Smakelijk!!

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.