Ons immuunsysteem en voeding! De wintermaanden komen eraan. Ons immuunsysteem kan dan verzwakken waardoor we ziek worden. Wanneer het verzwakt, werkt het lichaam en de hersenen niet zoals het zou moeten. Daardoor zal ons immuunsysteem gaan ontsteken waardoor het lichaam gevoelig is voor ziektes. Voeding speelt een grote rol bij de processen in ons lichaam.
-Bewerkte voeding
-Verzadigde vetten
-Transvetten (fastfood)
-Groente en fruit bespoten met pesticiden

Verzwakken het hormoon Leptine, dit hormoon heb je nodig voor de productie van witte bloedcellen en houd het immuunsystemen in het gareel.

Bepaalde processen kan jezelf niet sturen, zoals chronisch ziek worden, het gen meekrijgen om chronisch ziek te kunnen worden, leeftijd en oudersom kwaaltjes. Hierdoor verzwakt je immuunsysteem ook. Hierbij is goede voeding nog belangrijker!! Niet iedereen is instaat om gezond te kunnen eten en of andere keuzes te maken waardoor er geen gezonde voeding in het lichaam komt. Wat je wel kan sturen is je leefstijl, niet roken, matig met alcohol, genoeg bewegen. Door deze slechte gewoontes kunnen de goede en gezonde cellen kapot gemaakt worden en word je lichaam kwetsbaar voor ziektes en zal het immuunsysteem nog zwakker worden.

Heb je een gezond immuunsysteem ben je instaat om de slechte ziektekiemen ui je lichaam te verwijderen. Juist ook heel belangrijk voor de mensen met een chronische ziekte en of ontsteking. In mijn werk als diëtiste zie ik veel ziektebeelden voorbij komen en soms schrik ik toch nog wel hoever iemand het kan laten komen! Hierdoor zal je nog kwetsbarder worden en zelf eerder kunnen sterven.  Het is heel vervelend als je chronisch ziek bent “jij bent de ziekte niet, je hebt de ziekte helaas meekregen. Dus jij hebt de kans om daar wat mee te doen, je bent sterk genoeg”

Stress heeft ook een hele grote invloed! Hierdoor zal je immuunsysteem ook verzwakken, waardoor je sneller verkouden wordt en andere ontstekingen kan krijgen. Stress is lastig te herkennen. Ben je vaker moe, heb je stemmingsstoornissen, weet je niet goed wat je wilt, slaap je slecht, pieker je veel? Dit zijn allemaal tekenen dat je flinke rugzak met stress bij je hebt. Ga mediteren, yoga beoefenen, wandelen, naar de sportschool. Doe iets waar jij even je hoofd mee leeg kan maken en leg de lat niet zo hoor voor jezelf!

Combinatie stress en of ongezonde voeding is in verband gebracht met kanker, infecties, artritis, diabetes, osteoporose, migraine, nek-schouder klachten en gewrichten die vast gaan zitten omdat er geen goede doorstroming meer is vanuit het lichaam. Zorg voor goede professionele behandelingen, bijvoorbeeld een chiropractor en diëtist en of een fysiotherapeut die kan zorgen dat je weer helemaal klachtenvrij kunt worden.

 

Wil je meer info over gezonde voeding of behandelingen?  Neem vrijblijvend contact op!

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.