De juiste brandstof
Voeding is de bron waar we onze energie uit halen, de brandstof van elk lichaam. Voor een gezond, energiek lichaam is het dan ook belangrijk om juist te ‘tanken’. Maar wat is nu precies gezonde voeding? Wetenschappelijk onderzoek in dit domein staat niet stil, vandaar dat de richtlijnen regelmatig bijgestuurd worden. Wat gezond is voor de één, is dat niet noodzakelijk voor de ander. Sommige ziektes vragen een zorgvuldig uitgekiend dieet en na sommige operaties, zoals een maagverkleining, eet je best niet meer om het even wat of wanneer.

 

 

Zijn vetten slecht?
Vetten! Slecht voor de lijn en dus beter vermijden? Niet noodzakelijk! Omega-3, het essentieel vetzuur, heeft veel goede eigenschappen. Zo beschermt het tegen hart- en vaatziekten, is het goed voor het geheugen en absoluut onmisbaar voor de ontwikkeling van kinderen. Maar zoals voor alles geldt dat je er beter goed mee omspringt en er de juiste maat in houdt. Meer informatie over de verschillende soorten vetten vind je terug op de afbeelding.

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.