Zomer tijd, is de tijd waar ik meer ga uiteten. Gewoon omdat het kan en heerlijk is buiten te eten en nog even lang buiten te kunnen zitten. Ook in de winter zijn deze tips natuurlijk bruikbaar!

  • Laat de saus apart serveren ( of zelfs geheel weglaten
  • Bestel als eerste; zo is de verleiding minder om meer te bestellen dan men van plan was.
  • Bij stokbrood liever geen (kruiden)boter.
  • Kies indien mogelijk voor bruin/volkoren brood i.p.v. wit brood.
  • Beperk alcohol ! Kies liever voor light-frisdranken of (mineraal)water.
  • Drinkt u toch een glaasje wijn, vraag dan een karaf water en een extra glas. Zo kan water en wijn goed afgewisseld worden.
  • Bestel niet voor u alleen gebakken aardappelen/frites.
  • Eet liever een lepel mee met een tafelgenoot.
  • Is het mogelijk bestel dan een halve portie of een voorgerecht als

Hoofdgerecht.

  • Vraag naar eventuele mogelijkheden tot energie-arme bereiding.

-Bijv. rauwkost zonder olie
-Groente zonder boter/saus
-gegrild vlees/vis

  • Neem geen gebonden soep als voorgerecht, maar een heldere.
  • Neem als nagerecht geen ijs of bavarois, maar sluit het gezellige etentje af met een kopje koffie of thee.

Goede voorbeelden van diverse voorgerechten zijn:

  • bouillon/heldere soep
  • meloen met ham
  • rauwkostsalade
  • tomaat met garnalen
  • garnalen/krabcocktail (let op de saus!)
  • asperges met ham
  • artisjokken

Tips voor een keuze bij het hoofdgerecht:

  • kiest u voor vis , neem dan bij voorkeur gekookte of gegrilde vis, liever geen gepaneerde soorten forel/tong/tarbot/zalmforel/zalm
  • Kies liever niet voor gepaneerde of gevulde soorten vlees.
  • Kies bij voorkeur voor gekookte of gepofte aardappelen, liever geen frites.

Tips voor een keuze bij het nagerecht:

  • kopje koffie of thee
  • vers fruit(salade)
  • 1 bolletje sorbetijs met vers fruit

Smakelijk!!

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.