Avocado dipsaus

 

Lekker bij verschillende vers gesneden groenten, zoals paprika, worteltjes en komkommer.

 

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten
1 rijpe avocado
2 theelepels limoen- of citroensap
1 rood pepertje
1 uitje
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 eetlepel tomatenketchup
2 eetlepels magere yoghurt/ griekse yoghurt 0% vet

Bereidingswijze

  1. Halveer de avocado, verwijder de pit en haal het vruchtvlees uit de schil. Doe het avocadovruchtvlees in een kom of mengbeker of in een keukenmachine. Bedruppel het vruchtvlees direct met limoen- of citroensap tegen het verkleuren.
  2. Halveer het pepertje en verwijder de pitjes en zaadlijsten. Snijd het pepertje in heel dunne ringen
  3. Pel de ui en hak hem klein. Voeg de knoflook, tomatenketchup en de yoghurt toe bij de avocado en de pepertjes en pureer de massa met de staafmixer.

 

Voedingswaarde per eetlepel (15 g)

Energie:      21kcal

Koolhydraten  0,7 (g)

Eiwitten  0,3 (g)

Vetten 1,8 (g)

 

 

 

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.