Homemade BBQ saus! (lactose- en glutenvrij)

 

Bij deze zomerse dag hoort een zomer recept en dus ook tijd voor BBQ’s! Hierbij mogen de heerlijke sausjes natuurlijk niet ontbreken! Daarom een zelfgemaakte barbecue saus die lactose- en glutenvrij is.

Smakelijk!

 

 

 

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 375 ml ketchup
  • 1 flinke el mosterd*
  • 3-4 el bruine basterdsuiker
  • 1 el (kruiden)azijn
  • 2 takjes tijm
  • Mespuntje cayennepeper
  • 400 ml water
  • Peper en zout

*Bepaalde soorten kunnen gluten bevatten! De volgende kun je in ieder geval gebruiken: Kuhne franse mosterd, Maille dijonmosterd (ancienne grof) en Marne honing mosterd.

Bereiding:

  1. Snipper de ui en de paprika fijn.
  2. Fruit de ui en paprika in wat olie totdat de ui zacht is.
  3. Voeg de rest van de ingrediënten toe.
  4. Draai het vuur hoger en laat de saus ongeveer een uur koken totdat de saus is ingedikt (de saus wordt nog wat dikker als het afkoeld).
  5. Als je niet van stukken ui en paprika in de saus houdt, zet er dan even de staafmixer in en maak de saus mooi glad.
  6. Breng op smaak met peper en zout.

Bewaar de saus in een pot of afgesloten bak (minstens een week houdbaar).

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.