Ingrediënten

  • 400 gram gekookte kikkererwten (of in blik)
  • Olijfolie
  • 3 grote uien
  • 4 knoflooktenen
  • 1 eetlepel Worcestersaus (alternatief: Sojasaus)
  • Peper en zout
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 1 theelepel koriander
  • 1 grote hand kruiden naar keus
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 groot ei
  • 4 broodjes naar voorkeur, wij hebben voor volkoren gekozen
  • Pesto
  • Sla
  • Augurken
  • 1 tomaat (in schijfjes)

 

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Hak twee uien en de knoflook fijn.

Verwarm olijfolie in de koekenpan en bak de gesneden uitjes en knoflook, Voeg de komijn en koriander toe en breng op smaak met peper en zout, Voeg de Worcestersaus en tomatenpuree toe en meng het geheel al roerende, Voeg 2/3 van de erwten en kruiden aan toe en voeg tot slot het ei toe.

Meng alles tot er een egaal, stevig deeg ontstaat. Voeg de rest van de kikkererwten toe (als de deeg niet vast genoeg is, kun je wat broodkruimels toevoegen) Boetseer het mengsel in de vorm van burgers en plaats deze op een ovenbakplaat (met bakpapier) Bak beide zijden 10-15 minuten. Hak ondertussen de overige uien in ringen

Snijd de broodjes doormidden en bestrijk een helft met pesto, sla, tomaat- en ui-ringen en de augurken. Leg de burger bovenop en de tweede helft van het broodje op de burger.

Serveer de burgers warm.

 

Eet smakelijk!

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.