Vietnamese Springrolls

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Stuks: 12


Ingrediënten:

  • 12 rijstvellen
  • 24 gekookte gepelde garnalen, kip, of andere vlees/vis vervanger en horizontaal doormidden gesneden (je kan het ook met alleen groente eten)
  • 12 bladeren groene bladsla
  • 100 gram gekookte vermicelli rijstnoedels (=35 gram ongekookt)
  • 1 avocado ontpit en in plakken
  • 75 gram rode kool gesnipperd of julienne gesneden
  • 75 gram wortelen gesnipperd of julienne gesneden
  • 15 gram takjes koriander
  • *Andere groente naar keus toevoegen

Hoisin Dipsaus

  • 20 gram hoisin saus
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels rijstazijn of limoensap
  • 1 theelepel sesamolie
  • Optioneel: gemalen pinda’s

Bereiding:

  1. Kook 2 liter water en houd het warm.
  2. Voeg de ingrediënten voor de hoisin dipsaus bij elkaar en zet het apart.
  3. Vul een lege taartvorm met kokend water. Doe één rijstvel voor 5 seconden in het water weken. Leg het vel op een bord om de rol te vullen.
  4. Werk vanuit het midden van het rijstvel. Leg hier één bladlsa met wat eetlepels vermicelli noodles. Leg daar boven op een kleine hoeveelheid versnipperde wortels en rode kool, een plak avocado, vier gehalveerde garnalen en een wat korianderblad.
  5. Vouw de zijkanten naar binnen, breng de onderkant over de vulling en rol vervolgens het rijstvel met vulling op tot een mooi rolletje. Leg het vervolgens op een schotel.
  6. Herhaal de handelingen met de overige 11 rijstvellen.
  7. Serveer de springrolls gekoeld of bij kamertemperatuur met dipsaus.

Smullen maar!!

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.