Appelkwark (verantwoord een toetje eten)

Ingrediënten
1 perssinaasappel
2 eetlepels rozijnen
2 eetlepels muesli zonder suiker
2 kleine appels
200 gram magere kwark
Bereiding

*Pers de sinaasappel uit en verwam het sap.
*Was de rozijnen en laat ze in het sinaasappelsap wellen.
*Strooi de muesli in een koekenpan met een anti aanbaklaag. Bak de muesli op niet te hoog vuur bruin en krokant. Laat het afkoelen.
*Snijd de appels in vieren, schil de parten en snijd ze in blokjes.
*Meng er direct de rozijnen met het sap door, dan verkleurt de appel niet.
*Verdeel de helft van de appelblokjes met rozijnen over 2 schaaltjes.
*Meng de rest van de appel door de kwark. Schep dit op de appelblokjes.
*Verdeel de muesli er over.
Ingrediënten over?

Kwark:
Gebruik een schone lepel om wat uit het bakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast.
Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden of fruit.

Duurzaam eten Appel is deze maand (februari) een seizoensproduct.
-Past in dieet
-Vegetarisch
-Bij diabetes
-Bij verhoogd cholesterol
-Vrij van ei
-Voedingswaarden per persoon

Recept
Energie 230 kcal
Eiwit 10 gram
Koolhydraten 40 gram
Waarvan suikers 30 gram
Vet 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram
Vezels 5 gram
Zout 0 gram

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.