dietistenpraktijk-tahnee-lifestyle-2

Buikklachten door melksuikers, kan dat? Jazeker! Dat kan. Maar melk is toch goed voor ons?! Dat lezen we overal. Nee melk is niet goed voor iedereen. Door veel melk producten in te nemen kunnen er klachten ontstaan in het maag-darm kanaal van jonge baby’s tot volwassenen iedereen kan deze klachten krijgen.

 

  • We gaan veelte snel naar een dokter of apotheek om een maagzuur remmers te halen. Daar los je alleen tijdelijk iets mee op. Wat ik vertelde met mijn dotox blog; Het beste is om de onkruid helemaal uit de grond te halen, in plaats van alleen het plantje. Dan ben je tijdelijk verlost van het plantje of zo met de maagzuur remmers van de maag zuur af, daarna bent het allemaal weer van voor af aan en blijft het terug komen. Pak het bij de bron aan “ Je voeding dus” Ga is praten met een diëtist, als er meer bij komt kijken zal hij/zij je adviseren om naar de huisarts te gaan. Daar is een diëtist in geschoold

 

  • Kleine adviezen kunnen veel plezier geven en zelfs levensvreugde terug geven. Leefstijlen kunnen compleet veranderen en het begrip leven is dan weer aan de orde!

 

Of heb je last van eczeem, astma, bronchitis in combinatie met prikkelbare darmsyndroom?

Dan kan je natuurlijk naar de arts gaan om medicijnen te halen of juist gaan kijken naar de bron van de klachten “Je darmen!” Wat ik als diëtist zou kunnen doen is voedingsadvies geven gebaseerd op je darmen, lever en nieren. Vaak voorkomend is dat je lichaam de afvalstoffen niet goed filteren en afvoeren. Je darmen vervoeren alle voedingstoffen en afvalstoffen naar via de bloedbaan naar de lever om daar weer verwerkt te worden.

 

  • Als je lichaam moeite heeft met het verwerken van deze afvalstoffen, zal je lichaam een manier moeten vinden ze toch kwijt te raken. Dit veroorzaakt een disbalans in je lichaam!

 

  • Dat kan zich dus uiten door een astma afval of chronische verstoppingen in de neus, eczeem of bronchitis.

 

  • Deze aandoeningen zullen altijd behandeld worden met medicatie, meestal hormoon medicatie. Dat is jammer! Daarvan krijg je dan weer andere klachten erbij en zo stapelt de disbalans in je lichaam nog meer op.

 

“je lichaam moet nog steeds van de afval en dan ook gift stoffen af”

 

Een gezond lichaam en geest is in wezen de grootste prioriteit, maar dat we onszelf nog te vaak voorbij lopen en achteraf kampen met de klachten? Probeer die eerder te herkennen en actie te ondernemen!

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.