Glutenvrije pizza met bloemkoolbodem

Jaaaaa dit is zo leuk om te maken en heel lekker!! Ik word hier zo blij van. Dit recept is glutenvrij.

 

Ingrediënten die ik gebruikt heb:

-Grote bloemkool (ongeveer 700 gram)

-100 gram cashewnoten

-100 gram geraspte Parmezaanse kaas

-2 eieren

-Handje oregano

-Rode ui

-Champignons (zoveel als je zelf wilt)

-1 zakje mozzarella

-Pesto (bakje of vers)

-Tomaat 3 stuks

-Paar blaadjes basilicum

 

Zet de oven aan op 200 graden. Snij de bloemkool in kleine stukjes en maal ze samen met de cashewnoten en de parmezaanse kaas in de keukenmachine tot kruimels ( tip doe dit in 2 keer, bij mij was de bloemkool te groot om het in een keer te mengen). Doe het in een kom, voeg daar de 2 eieren toe en de oregano. Kneed het mengsel met je handen tot deeg.

Leg bakpapier op de pakplaat en maak een rondje of vierkantjes van de bodem, ik heb 3 ronde kleinere pizza bodems gemaakt. Probeer de bodem ½ cm dik te maken en bak de bodem(s) 30 minuten, zorg dat het goudbruin is. Dan mag je de pizza bodem bekleden, ik heb het met pesto gedaan, maar dat kan natuurlijk ook met tomatensaus en daarna bekleden naar wens. Bak de pizza nog ongeveer 15 minuten in de oven.

 

 

Let me know hoe lekker het was!!

Posted by tahneevanlaere

This article has 7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.