Ingrediënten: (ongeveer 8-10 stuks)

-100 gram zonnebloempitten
-70 gram pompoenpitten
-70 gram lijnzaad
-2-3 eetlepels amandelmeel (kan ook zonder of met boekeiwit/kokosmeel)
-1eetlepel chiazaad of sesamzaad
-2 eetlepels Parmezaanse kaas
-2 eieren
-1 eetlepel gesmolten kokosolie

Eventueel: 1 theelepel ui en of knoflook

Kruiden: je kan er ook kruiden aan toevoegen, bijvoorbeeld oregano, Italiaanse kruiden, tijm, paprika poeder etc.

Verwarm de oven op 150-200 graden (kijk even hoe jouw oven werkt). Meng alle ingrediënten door elkaar in een grote kom tot dat het een pap wordt. Bekleed de bakplaat of silicone cakevorm met bakpapier, smeer het mengsel erin tot het helemaal glad is. Je kan al met een nat mes de stukken cracker snijden, zodat het goed kan breken als de crackers uit de oven komen. Bak de crackers 30-40 minuten en laat ze helemaal afkoelen voordat je ze gaat eten.

Je kan deze crackers in een lucht dichte doos een paar weken goed houden.

Lekker te combineren met allerlei soorten beleg naar keus, Smakelijk!

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.