Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

“Het is niet jouw schuld”

Ken je dat, dat je bij de snoep afdeling staat en niet kunt kiezen? Want er is zo ontzettend veel keus….

Nog steeds hebben suiker en zoetigheid een grote aantrekkingskracht op mensen, je kan het vergelijken met een verslaving! Enkele van ons hebben suiker en zoetigheid nodig, anders kunnen ze niet functioneren….. Veel mensen zijn verslaafd aan eten, mentaal en fysiek de hele dag bezig om “het” hongergevoel en gevoel van onrust weg te eten. Gevolg; dat overgewicht en de bijkomende gezondheidsproblemen toenemen bij volwassenen maar ook steeds meer kinderen.

Alle pontjes gaan door het mondje, dat weten we allemaal en je kiest zelf wat je in je mond stopt. Dan kom je in de verslavende spiraal van snelle, simpele koolhydraten en suikers. Wat daarbij meespeelt is de maatschappij en ons huidige eetpatroon waarin we light, vetarm en steeds minder calorieën eten! Met het gevolg dat je denkt yes ben goed bezig, maar feitelijk het alleen maar erger maakt en in die spiraal blijft zitten waar je moeilijk uit komt.

“Veel van de voeding die we eten is helemaal geen echte voeding meer”

De voeding van nu bestaat uit verschillende giftige stoffen, zoals geraffineerde suikers, verschillende soorten e-nummers, zoetstoffen, hormonen,onkruidverdelgers en Bestrijdingsmiddelen. Dit is samengesteld door productontwikkelaars die de opdracht hebben gekregen om een nieuw product te maken die zo goed smaakt dat we er niet vanaf kunnen blijven. Dit word gemaakt om zo nog meer van dat product te willen eten en waar het dan om draait is… Juist ja Geld! We worden door onze eigen voedsel fabrieken “vergiftigd”. Als voedingsfabrieken daar op aangesproken worden, geven zeals argument dat wij de keuzen maken om het te eten, beter meer kunnen gaan bewegen en gewoon minder moeten eten. Zo simpel is dat niet!

Veel van deze giftige stoffen werken verslavend en/ of tasten onze hersenen en hormoonhuishouding dusdanig aan, dat het lichaam een tegen strijdig signaal krijgt en je lichaam als het waren door de war raakt.

Daarbij komt de maatschappij om de hoek kijkefn, met de huidige opvattingen over afvallen,gespierd worden, gezonde voeding en genoeg bewegen. Dat weten we allemaal, maar we worden er steeds gevoeliger voor en het word steeds extremer helaas…. Dit zorgt ervoor dat we wel anders willen eten maar het niet lukt, omdat je lichaam dan moet gaan afkicken en je dat niet volhoud. Met het gevolg dat we weer terug vallen in het oude en vertrouwde voedingspatroon.

“Ik ben van mening dat suiker een hele grote boosdoener is” het word ook wel een recreatieve drug genoemd. Je wilt er steeds meer van eten.

Ruim 80 procent van alle voeding bestaat uit suiker of zoetstoffen, samen met de geweldige marketing trucs, campagnes en mooie verpakkingen worden de (onbewuste) suiker aanvallen alleen meer groter en willen we meer en meer suiker tot ons nemen. Met het gevolg
-De suikerdips
-Moeheid
-Hongergevoel/ aanvallen
-Vermoeidheid
-en nog meer eten

Je begint met een koekje, voor je het weet is de verpakking leeg… Woeps!!

 “Waarom je van suiker honger krijgt en dikker wordt”

Om de suikers in ons lichaam te kunnen verwerken, maakt het lichaam het hormoon insuline aan. Dat hormoon zorgt er voor dat de suikers die je eet opgenomen worden in onze cellen. Daar worden ze gebruikt als energie leveranciers. Na een paar uur is dat uitgewerkt en wil je weer energie krijgen, dus ga je weer wat eten waar suikers in zitten.

Ons lichaam heeft genoeg aan 5 tot 10 suiker klontjes per dag en die suiker kun je halen uit de voedingsmiddelen waar je natuurlijke suiker in zit. Je lichaam zit helemaal niet te wachten op een grote hoeveelheid suiker. Gemiddeld eten wij 35 tot 40 suiker klontjes per dag….. Daardoor we het gevaar lopen dat je altijd honger hebt of zin hebt in eten en je nooit een verzadigd gevoel krijgt. Het andere grote nadeel is van te veel insuline in de bloed je vetverbranding stil ligt

Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

Een leuk plaatje waar je kan zien, hoeveel suiker er in voeding zit. Kortom let is op hoeveel geraffineerde suiker jij eet? Zal binnen kort een blog plaatsen over etiketten lezen en hoe je nou kunt zien wat er in voedingsmiddelen zitten.

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.