Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

Yeaaa vakantie is geboekt! Ik weet hoe het voelt, heerlijk bijna op vakantie. Oeps ik wil mezelf wel fijn voelen in mijn bikini….. of pfff ben al 5 kilo afgevallen en dan op vakantie kom ik die kilo`s weer aan…..

Dat hoeft natuurlijk helemaal niet! Zelf op vakantie kan je je fijn voelen in je bikini en hoef je ook helemaal niet aan te komen. Je kent het wel heerlijk de hele dag aan het zwembad of op het strand liggen. Veel beweging krijg je niet met z`n relaxen vakantie. Of toch wel? Het ligt er helemaal aan welke vakantie je hebt geboekt. Wat vooral belangrijk is dat je doet waar jij zin in hebt en waar jij je fijn bij voelt.

Voeding… dat blijft een ding op vakantie! Hier wat tips voor als je op vakantie gaat. Waar moet je nou op letten tijdens je vakantie?

Kies een gezond ontbijtje
belangrijkste maaltijd van de dag, ook op je vakantie. Probeer op vakantie je ontbijt zo gezond mogelijk te houden. Varieer met je ontbijt. Je hebt zelf invloed op wat je eet. Trouwens van een healthy ontbijt krijg je lekker veel energie en kan je goed de dag door, fijn toch? Eet dus niet elke dag wit stokbrood of croissants, je zou kunnen afwisselen met fruit en havermout of een ei en misschien kun je daar wel wat groente bij krijgen. Heerlijk toch om zo je dag te beginnen.

Drink veel water
zorg dat je de hele dag blijft drinken! Vooral als je naar een super warm land gaat. De kans op uitdroging is aanwezig. Drink zeker 2 liter, zo blijf je de hele dag gehydrateerd. Drink zo min mogelijk energie, fris en fruitdranken. Daar word je futloos van en zitten veel suikers in.

Tip: begin de dag met 2 glazen water, in de ochtend ben je door de nacht wat uitgedroogd en dan vul je dat meteen weer aan.

Tip: voeg wat fruit toe aan je water, dan is heeft het een heerlijk smaakje.

Eet lokale gerechten
Ontdek de lokale gerechten van het land! Blijf weg van de toeristenboulevard met pizza en friet. Ga juist opzoek naar de lokale restaurants in het land waar je op vakantie gaat. Ook gezellig dan al die bom volle restaurants met toeristen. Stel je gaat zelf koken, ga opzoek naar markten en verste producten en is ook nog leuk om te doen (vind ik!)

Tip: Google van te voren naar de bekende gerechten van het land en bekijk hoe gezond ze zijn en welke gezonde lekkernijen dat land heeft. Zo voorkom je ook dat je iets besteld waar je toch spijt van hebt of niet lekker vind of heel vet is.

Neem zelf wat eten mee
Het maakt nier uit met welk vervoersmiddel je gaat, zorg dat je zelf altijd gezond eten of gezonde snacks bij je hebt.
Tip: Rauwe of ongezouten noten, snackgroente of vers fruit
zo voorkom je dat je honger krijgt en een vette snack gaat pakken.

Ritme
Hou je vast aan je eigen ritme! Net als je slaapritme kun je op vakantie ook het beste een vast ritme hebben. Het hoeft niet het zelfde te zijn als thuis, op vakantie zien je dagen er natuurlijk vaak anders uit en daar moet je dan ook extra van genieten!

Tip: Zorg dat je elke dag op het zelfde tijdstip de grote maaltijden eet.

Zonder ritme heb je snel de neiging om meer tussendoortjes te eten, om ongezondere dingen te eten. Daardoor krijg je kort daarna weer honger en eet je meer dan dat nodig is. Het beste is 3 hoofdmaaltijden en 3 tussendoortjes. Meestal eet je laat op vakantie, zorg dat je niet met een volle maag naar bed gaat, dat is niet gezond en slaapt vaak ook niet lekker.

Blijf in beweging
Neem je sportspullen mee of ga samen iets doen aan je beweging! Het is fijn voor jou en je lichaam om op vakantie ook te blijven bewegen. Jaaaa je kan relaxen op vakantie en toch ook in beweging blijven. Ik zie je nu denken… uhh ja hallo ga echt niet sporten op vakantie!! Nou sporten is een groot woord je kan ook in beweging blijven door te gaan wandelen naar de supermarkt of centrum, een fiets te huren en een rondje te fietsen ( zie je meteen wat van het land en niet alleen van het strand haha ), te gaan zwemmen, je kan een dagje uit plannen en meestal ben je dan veel aan het lopen dus beweeg je ook. Ik ben het er helemaal mee eens dat je lichaam ook vakantie nodig heeft. Doe wat goed voelt.

Fijne vakantie, geniet er lekker van!

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.