Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

Heerlijk als tussendoortje,in een drankje of shake, bij een bbqe of als toetje.

Hoe gezond is meloen nou? Meloen is een van de gezondste fruitsoorten die er zijn.
(Water)meloen is een bron van allerlei vitaminen en mineralen, maar suikermeloenen (zoals de Cantaloup en de Galia-netmeloenen) zijn nog een stuk gezonder! Zo bevat 1 portie (ongeveer 150-200 gram) bijna twee keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine A, dat is een van de meeste van alle fruitsoorten! Ook bevatten meloenen veel vezels en antioxidanten.
150-200 gram bevat ongeveer 71 kcal, 9,8 g vezels (33% ADH), 1,5 mg vit. A (188n% ADH), 0,072 mg vit. B6 (5% ADH) en 40,5 mg vit. C (51% ADH).

Tip: Bewaar meloenen niet in de koelkast want de kou verstoort hun narijpingsproces. Bewaar stukken en partjes meloen wel in de koelkast, maar verpak ze dan in aluminiumfolie of plastic folie. Houd er rekening mee dat meloenen een sterke, zoete geur afgeven. Melkproducten kunnen dit makkelijk opnemen. In de diepvries is meloen bij minimaal -18C tot 12 maanden houdbaar.

Lekker smullen maar!!!

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.