Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

Als iemand rookt,zitten daar verschillende gezondheidsrisico`s aan vast. Roken verhoogt de kans op aandoening op hart en vaatziekten, COPD en allerlei soorten kanker. Roken zorgt voor een versnelde huidverhouding en het uithoudingsvermogen gaat snel achteruit. Door het roken verlaagt je levensverwachting met 10 jaar!

Wat zijn de voordelen als iemand stopt met roken?
-Dag een, is de kans op een hartaanval aanzienlijk verminderd.

-Dag twee,zal je bloeddruk dalen en minder last van koude handen en voeten, je lichaam is schoon van nicotine en je smaak en reukvermogen is aanzienlijk verbeterd. Hoe fijn ?!

-Dag drie, neemt je longcapaciteit toe en wordt je ademhaling gemakkelijker, je bent prikkelbaar en merkt dat ontwenningsverschijnselen optreden. Let op! dat je niet in de plaats van een sigaret gaat snacken omdat je meer last hebt van eetlust.

-Dag vijf, de meeste nicotine is uit je lichaam.

-Een maand tot drie maanden, werken je longen ongeveer voor 30 procent beter en je longweefsel begint zich langzaam te herstellen, waardoor je minder kans hebt op long kanker.

-Een jaar, is de kans op hartziektes, longziektes en kanker gehalveerd. Je conditie wordt beter en de kans is groot dat je jezelf steeds fitter gaat voelen. Na een jaar gestopt te zijn met roken ben je een stuk rijker, kan je honderden euro`s besparen.

-Wat nog meer fijn is, dat je omgeving geen last meer heeft van de rook en je kleding niet meer naar rook ruikt!

Dus…. Erg veel voordelen dus om te stoppen met roken en een healthy lifestyle aan te nemen. Ga gezond eten en in je vrije uurtjes sporten. dan zal je je al snel heerlijk fit voelen!

Posted by tahneevanlaere

This article has 7 comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.