Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

Ik kreeg veel vragen over mijn courgette lasagne, vandaar nu dit recept voor jullie! Kan je deze heerlijke healthy lasagne zelf gaan maken.
Er zitten geen lasagnebladen in, die is vervangen door courgette. Je zou er gehakt of kip aan toe kunnen voegen, ik vind dat niet nodig.
Ik maak dit recept regelmatig, echt heel makkelijk en snel gemaakt. Daarom wil ik het graag met jullie delen.

Wat zijn de ingrediënten die je nodig hebt:
3 courgettes
1 aubergine
1 paprika (maakt niet uit welke kleur)
2 uien
2 teentjes knoflook
2 bollen mozzarella
500 ml biologische tomaten passata (hoeft natuurlijk niet biologisch te zijn)
Provençaalse kruiden
Peper en zout
Knoflookolie
olijfolie

Verwarm de oven op 180 graden. Snij de courgettes in plakken. Dat kan je het beste doen met een kaasschaaf. Zet de (grill) pan op het vuur. Bestrijk de courgette met de knoflookolie en (grill) bak ze ongeveer 1 minuut goudbruin. Als je de courgette uit de pan haalt, leg ze even op een keukenpapier. Anders word de lasagne te nat.
Snij de ui en hak de knoflook fijn, fruit dit aan met wat olijfolie. Snij de aubergine en paprika in blokjes en bak ze kort mee. Als je er meer soorten groente in wil doen kan dat natuurlijk! Dan snij je die groente ook in blokjes. Voeg de tomatenpassata toe en breng de saus op smaak met de Provençaalse kruiden en wat peter en zout naar wens. Laat dit ongeveer 15-20 minuten pruttelen.
Snij de mozzarella in dunne plakken en pak de ovenschaal, (wat ik lekker vind is met wat knoflookolie de ovenschaal invetten). Verdeel de courgette op de boven van de schaal en verdeel van saus over de courgette, pak dan een paar plakken van de mozzarella en verdeel die over de courgette. Daarna weer een laagje saus. Blijf dit herhalen tot alles op is en verdeel dan de andere plakken van de mozzarella als laatste over de lasagne heen.

Zet de lasagne ongeveer 20 minuten in de oven, laat de lasagne iets afkoelen en smullen maar!!!

Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

Laat je me weten als je deze heerlijke lasagne gemaakt hebt?

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.