Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

!!Happy 2016!!

 

Allereerst de beste wensen voor het nieuwe mooie jaar. Hierbij het recept van mijn heerlijke groente pasta. Deze pasta bestaan voor 100 procent uit groente, je kan er natuurlijk wel (vegetarisch) vlees aan toevoegen. Dit was een probeer recept, maar tot mijn verbazing is het een superlekker en gezond recept geworden. Ook is dit een makkelijk en snel recept om te maken. Voor sinterklaas heb ik van mijn zusje de GEFU Spirelli Spiraalsnijder gekregen. Hier kan je heerlijke pasta slierten van maken, dit kan met courgette, wortel, aubergine, komkommer etc.

Benodigdheden:
-De spirelli spiraalsnijder
-Staafmixer
-pannen

Ingrediënten voor de pasta:
-1 courgette
-Bakje champignons (250 gram)
-2 handjes pijnboompitten
-1 tros cherry tomaatjes ( hoeveelheid naar keus)
-1 teentje knoflook
-(zelfgemaakte) pesto ( recept staat hieronder)

Ingrediënten voor de pesto:
-70 ml vergine olijfolie
-30 gram Parmezaanse kaas
-30 gram basilicum
-Halve teen knoflook
-2 el geroosterde pijnboompitten

Was de courgettes onder de kraan en stop de courgette in de spirelli, Hou de courgette goed vast en draai het rond in de spirelli tot de courgette op is. Snij de champignons in schijfjes en doe een laagje olie in de pan, laat de olie warm worden en bak de champignons met een uitgeperst teentje knoflook even kort tot de champignons bijna gaar zijn, voeg dan de pijnboompitten toe en bak ze kort mee tot alles gaar en geroosterd is. Was de tomaatjes ook even kort onder de kraan en snij ze in tweeën (de hoeveelheid naar keus, ik vind het heerlijk om veel tomaten te gebruiken).

De laatste stap is pesto maken, ik vind het echt heerlijk en binnen 5 minuten heb je zelf gemaakte pesto. Je kan ook een bakje/potje kopen in de supermarkt. Rasp de Parmezaanse kaas. Haal de blaadjes basilicum van de takjes. Doe de pijnboompitten, knoflook, basilicum en de olie in de staafmixer en pureer het tot pesto.

Tip: Je kunt de pesto met een laagje olie erop 1 week in de koelkast in een afgesloten bakje bewaren.

Tip: Je kan de courgette rauw eten of een paar minuten koken. (giet de courgette pasta goed af, er kan veel vocht vanaf komen)

Serveer deze overheerlijke pasta met de champignons en pijnboompitten, garneer het met de tomaatjes en pesto.

Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

bon appetit – ¡buen provecho – buon appetito – Smakelijk eten!!

|Glutenvrij | Zetmeelvrij | Tarwevrij| Rauwfood | Vegetarisch | 100 procent groente | Vrij van conserveringsmiddelen | Vrij van kleurstoffen |

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.