Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

We zijn net begonnen aan het prachtige jaar, genaamd 2016 en we gaan alweer met een nieuwe trend het nieuw jaar in…..

Ik maak me (oprecht) zorgen over alle jonge prachtige meiden/vrouwen en natuurlijk ook de mannen die er gevoelig zijn voor deze nieuwe trend, genaamd “Clean Eating”

Clean eating is een andere manier van eten, als je clean eat dan eet je alleen maar natuurlijke verse, biologische en seizoensgebonden voeding. Belangrijk is hierbij dat je gevarieerd eet en de juiste koolhydraten, eiwitten en vetten eet. Met veel vitamines en mineralen. “Iedereen schijnt het te kunnen, ook als je niet kunt koken” Heel merkwaardig!!

Het doel van clean eating zou zijn dat je vet verbrand op een gezonde manier……. WAAAT!! En waar is het stuk bewegen, genoeg slapen en op zijn tijd de juiste ontspanning?? Nee daar wordt niet over gesproken…..

Clean eating zou je vetverbranding activeren op een gezonde manier zonder honger…… & dan zou je ook nog je suikerverslaving overwinnen. “Het zou je totale gezondheid een boost geven” Zo jammer dit…. En waar is de wetenschappelijke onderbouwing? Ohhja die is er natuurlijk niet!!

Zo (moet) mag je bij clean eating producten kopen waar geen conserveringsmiddelen, kleurstoffen en smaakversterkers aan toegevoegd zijn. “Door deze manier van eten zou je er GOED (wat is goed, verbaasd!!) gaan uit zien, krijgt energie en zouden je kleren weer lekker gaan zitten…..

“Ik vind het zo grappig dat de mensen die dit aanbevelen er zelf, (erg ongezond) dun zijn, vaak slechte huid hebben. Ik kan niet zeggen dat ze er GOED uitzien…. (ik moest me even laten gaan!)”

Deze nieuwe trend kan mensen erg selectief maken in wat ze eten, het ergste is nog; dat het een eetstoornis kan maskeren!!!! De populatie neemt in hoog tempo toe op blogs en social media staat er al vol van met allerlei challenges waar je aan mee kan doen…. Voor een groot deel van de mensen leidt deze trend tot een gezonde relatie met voeding, maar een ander groot deel slaat hier in door en ontwikkelen een extreme ficatie op het vermijden van “ongezonde”voeding!! Mensen kunnen zelfs orthorexie nervosa ontwikkelen en dat kan echt gevaarlijk zijn…. Kijk hier mee uit, het is een eetstoornis met levensbedreigende gevolgen!

“Mensen met de eetstoornis ‘orthorexie’ willen zo gezond eten dat ze alle belangrijke voedingsstoffen niet meer binnenkrijgen. Het aantal mensen stijgt per dag”

Food doctoren waarschuwen nu al voor deze trend, vooral omdat deze trend geen onderbouwing heeft!

“It also runs on clean eating to stock both at the plate and in the head”

Dit is een erg interessant om is goed te lezen!
Bron:http://news.sky.com/story/1615736/clean-eaters-warned-about-risk-of-disorders

Ik vind het super, dat we rekening houden met duurzaamheid, gezonde voeding, de natuur, de dieren, minder suiker, minder onbewerkt, minder kleurstoffen en meer variëren. Maar dit kan heel ver gaan en dan wordt het eenzijdig eten, met weinig gezonde vetten en kan leiden tot geen fijn leven!

Wil je graag je leefstijl veranderen of aanpassingen in je voeding doorvoeren, meer bewust gaan eten of heb je vragen over dit onderwerp? Dan ben je altijd welkom!

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.