Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

Amandelmelk is steeds populairder als zuivelalternatief. Deze week liet de Britse super Waitroseweten dat de verkoop van amandelmelk voor het eerst die van sojamelk overtrof. Amandelen horen bij de gezondste producten om te eten, schrijft The Guardian. Toch is het drinken van amandelmelk niet zo’n goed idee. Er blijken nogal wat nadelige effecten voor het milieu mee samen te hangen. Meer dan 80% van ‘s werelds amandelen groeit in Californië, dat te kampen heeft met grote en langdurige droogte. De teelt van 1 amandel vergt 5 liter water. Amandelboeren boren honderden meters diep de grond in om water te kunnen oppompen. Dat leidt er toe dat de grond inklinkt en verzakt. Dit bedreigt infrastructuren als bruggen, wegen en irrigatiekanalen, mogelijk met aardbevingen tot gevolg. Ook voor koemelk is veel water nodig, maar de productie daarvan is stukken minder geconcentreerd. Oeiiiii wat jammer zeg!!!!!

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.