Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

Ik kwam een leuk onderzoek tegen in het tijdschrift Voeding Nu, en wil dat graag met jullie delen!

Aandachtig eten zorgt ervoor dat er later op de dag minder wordt gesnackt. Afleiding tijdens het eten zorgt er juist voor dat er meer wordt gesnackt.

Dat blijkt uit drie experimenten in een studie die 29 mei 2015 werd gepubliceerd in het tijdschrift Appetite. Aan het onderzoek deden jonge vrouwelijke studenten mee met een slank postuur.

Tijdens de experimenten werden deelnemers of afgeleid van het eten dat ze kregen (via een computerspel of door televisie kijken) of de aandacht werd gericht op het eten. Uit deze experimenten blijkt dat afleiding bij participanten zorgde voor een verhoogde snackinname op een later moment. Wanneer de studenten waren afgeleid, hadden ze meer moeite met het herinneren van wat ze hadden gegeten. Het effect van afleiding, een verhoogde snackinname, was minder wanneer televisieprogramma’s beelden lieten zien van het voedsel dat ze op dat moment consumeerden.

Volgens de onderzoekers zouden nieuwe interventies zich moeten gaan richten op aandachtig eten. Nu jij dit gelezen hebt, is het misschien wel leuk om er is over na te denken met hoeveel aandacht jij eet?

Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.