Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

Ik ben dol op muesli repen en eet ze daarom ook veel! het enige nadeel is dat er vaak zoveel suiker aan toegevoegd is….. Dus daarom dit lekkere recept. laat je het me weten als je deze overheerlijke muesli repen gemaakt hebt? misschien heb je nog tips of zou je bepaalde dingen anders doen? Ik vind het leuk als je dat met me deelt.

De Ingrediënten
-60 gram Kokosolie
-60 ml Ahorn siroop of Agavesiroop
-50 gram Cranberries ( gedroogd en fijngesneden )
-70 gram havervlokken
-25 gram haverzemelen
-20 gram noten, pitten en zaden naar keus ( Ik vind cashew noten en zonnebloempitten heerlijke, je kan er alle noten soorten aan toevoegen )

Bereiding:

Bekleed je bakplaat met bakpapier, verwarm dan de kokosolie en siroop in een steelpannetje tot het helemaal vloeibaar en een mooi geheel is. Voeg dan de havervlokken en haverzemelen toe en roer 5 a 10 minuten het geheel door elkaar, tot de haver wat zachter wordt. Haal het steelpannetje van het vuur en voeg de noten, zaden, pitten en cranbarries toe. Leg het mengel op de bakplaat en leg er nog een vel pakpapier overheen. Druk het stevig met je handen aan tot je een groot en platte plak hebt. Zet het dan even in de koelkast en laat het afkoelen ( ongeveer 30-60 minuten ).

Snijd er 12 repen uit en bewaar de heerlijke en gezonde muesli repen in de koelkast in een luchtichte trommel.

Tip: leg er een vel bakpapier tussen, zo plakken de repen niet aan elkaar.

Smullen maar!!!

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.