Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

Er bestaat heeeul veeul broodbeleg! We weten allemaal wat niet gezond is en dat je bepaalde producten met maten moet eten. Maar wat is nou wel gezond voor op brood?

Jam van 100 procent vruchten, Jam is alleen gezond als er geen suikers aan worden toegevoegd. In jam zitten vitamines, mineralen en spoorelementen. Heerlijk als beleg! Het maakt niet uit welke soort jam is het als je maar jam neemt met 100 procent fruit eigen suikers. Wat je ook zou kunnen doen is zelf jam maken!!

Fruit en/of groente op je brood, zeker lekker om aan je brood toe te voegen aan een boterham met kaas, mager vlees, vis of ei. Bijvoorbeeld; sla, komkommer, tomaat, paprika of plakjes appel, banaan.

Pindakaas!, bevat veel essentiële voedingstoffen; rijk aan vezels, vitamine B 1,3,5,9 en 11 (foliumzuur), en vitamine E, mineralen zoals magnesium, kalium, zink, fosfor, calcium en ijzer, goede vetten; enkelvoudige en meervoudige onderverzadigde vetten (omega 3 en omega 9) en rond de 20 verschillende aminozuren (eiwitten). Belangrijk is dat het van 100 procent pinda`s gemaakt is ( zie mijn blogje over de overheerlijke pindakaas) en smeren maar!!! Tip: verschillende soorten noten pasta`s zijn ook supergezond.

Mager vlees,zoals runnerrookvlees, kipfilet, ham, fricandeau, rookvlees en kalkoenfilet. Mager vlees bevat relatief weinig verzadigde vetten, veel vitamines, mineralen, spoorelementen en eiwitten.

Ei, ei, ei en we zijn zo blij,jaaaaa lekker eitje!! Een gekookt eitje is een heerlijk en healthy broodbeleg, bevat essentiële aminozuren. Het mag ook gebakken zijn, als je daar niet of bijna geen olie/boter aan toevoegt.

Kaasssss! De kaas kop, die altijd kaas in de koelkast heeft liggen. Kaas is niet heel erg gezond…. Maar bevat wel hoogwaardig wei-eiwitten en melkeiwitten. Kaas is gezond als je het af en toe eet. Past zeker in een gevarieerde voeding. Neem bij voorkeur 20 of 30+, die bevat relatief minder verzadigd vet.

Appelstroop,tegenwoordig wordt er aan appelstroop bietensap toegevoegd. Dus erg rijk aan ijzer daardoor. Kijk uit welke appelstroop je pakt….. want appelstroop kan ook stijf staan van de toegevoegde suikers. Tip: neem appelstroop met 100 procent fruiteigen suiker

Humussss, op basis van kikkererwten, verkrijgbaar in meerdere varianten!

Vis, bevat omega 3 vetzuren en prima als broodbeleg. Je kunt tonijn, zalm, garnalen, markeel op brood doen. Tip: neem geen vissalade uit een bakje, bevat vaak toegevoegde troep!

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.