“I start my day with a mind, body, soul practice- Yoga, Pilates or Meditation”

Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

Ik vind yoga echt geweldig! Van yoga kom ik weer helemaal tot rust in mijn drukke leven en probeer dan ook twee tot drie keer in de week yoga te beoefenen. Naast het hardlopen brengt yoga mij weer in balans. Hoef aan niks anders te denken dan aan mezelf, de stilte die er is als ik een yoga les aan het doen ben of thuis mijn yoga les doe. Een aanrader voor iedereen!

Yoga betekent “eenheid”of”samenbrengen”. Yoga is een fijne manier om je lichaam en geest samen te brengen. Al duizenden jaren gelden werd in India yoga beoefend, het was een manier om tot diepere staat van meditatie te komen. Feitelijk is er niet veel veranderd, want nu is dat de kern van yoga. Het is een bewezen methode met fysieke en mentale gezondheidsvoordelen. Het helpt je om je lichaam en geest tot rust te brengen en je lichaam te helpen gezonder te worden. Hierdoor ervaar je meer kracht, energie, flexibiliteit en balans. Op dit moment bestaan verschillende yoga soorten, van rustig en meditatief tot actieve, fysieke uitdagende vormen. Welke yoga het beste bij jou past, moet je gaan testen. Dat kan alleen als je het gaat doen.

Asana`s, Yoga leert je om lichaam en geest en om geest en bewustzijn met elkaar in balans te brengen. De oefeningen “asana`s” geven je kracht en energie om te zorgen voor een gevoel van ontspanning. Juist nu is het een hele fijne manier om rust en ontspanning te creëren.

Yoga werkt! Yoga is voor iedereen, ben je een kind of een zwangere vrouw, iedereen kan het doen! En weet je ook waarom? Omdat yoga werkt!!

Yoga is een levenswijze, die verder gaat dan oefeningen. Het is een ontdekkingstocht naar jezelf, het proces van bewustwording. Yoga is een oosterse wetenschap,die niet verbonden is aan een religie. Iedereen kan en yoga beoefenen op zijn of haar niveau, dat maakt het zo veelzijdig! Je hoeft niet lening of soepel te zijn om yoga te doen, yoga doe je voor jezelf en dat is het belangrijkste.

“Practice, practice, practice…. and all will come” (Sri. K. Patthabi jois)”

Yoga heeft vele positieve gezondheidseffecten en kunnen soms snel merkbaar zijn! Er zijn genoeg redenen om yoga een onderdeel van je leven te maken, het is niet alleen leuk en ontspannend om te doen. Maar het biedt je ook fysieke en mentale voordelen. Wat zijn nou de gezondheidsvoordelen van yoga?

“Het geluk in je leven hangt af van de aard van je gedachte” (Marcus Aurellius)

Minder verminderd stress, Yoga kan er voor zorgen dat het stresshormoon “cortisol” wordt verminderd. Dankzij de ontspanning van yoga zal een daling van het stresshormoon plaatsvinden in je lichaam. De voordelen daarvan zijn verlaagde bloeddruk, verbeterde hartritme, verbeterde spijsvertering en verhoogde immuniteit.

Yoga kan helpen met het verlichten van pijnen in je lichaam, erg goed voor mensen met verschillende soorten reumatische aandoeningen, MS-patienten,kankerpatiënten, mensen met rug – schouder – nek klachten.

Gewichtsverlies, zelfs met de mindere intense yoga vormen helpt yoga om je gewicht op peil te houden. Met een verandering in je voeding kan het helpen om gewicht te verliezen en meer spieren te kunnen opbouwen.

Yoga verzacht de symptomen van depressie, vermoeidheid, angst en slapenloosheid.

Stimuleren van een gezonde leefstijl, komt beter in balans, zal gezonder eten.

Je ontwikkelt een diepere ademhaling en je bloed krijgt meer zuurstof.

Doorbloeding van je spieren, weefsels en organen verbetert.

Kan helpen blokkades in je lichaam op te ruimen.

Je coördinatie en concentratie zal verbeteren.

Je wordt leniger en sterker.

In mijn volgende blog zal ik de leukste yoga scholen van Nijmegen met jullie delen. Wil je nou meer weten over yoga of ben je nieuwsgierig geworden naar welke yoga bij jou past, een tip “ga het zelf ervaren”!!

Namasté

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.