Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

Wie veel lightdranken (suikervrije frisdrank) drinkt heeft een grote kans een dikkere buikomvang te krijgen. Dit onderzoek werd uitgevoerd in Texas.

Resultaten: De buikomvang van de personen die regelmatig light dranken consumeerde bleek bij ieder vervolgonderzoek met het drievoudige significant toe te nemen in vergelijking met personen die geen lightdrank consumeerde à Toename van 2,11 cm versus 0,77 cm

Voor de personen die dagelijks lightdrank nuttigden nam de buikomvang iedere keer gemiddeld met 3,04 cm toe. Over de volgperiode nam de buikomvang van de personen die af en toe en dagelijks lightdrank nuttigden met 2, 5 en 8 cm toe

749 Amerikanen van 65 jaar en ouder deden mee aan dit onderzoek. Deze deelnemers werden mee dan negen jaar gevolgd. Aan het begin van het onderzoek en bij drie volgonderzoeken werd de lengte, het gewicht en de buikomvang gemeten. Bij 375 personen waren alle gegevens bekend.

Lightdrank wordt vaak gezien als een goed alternatief voor suikerhoudende dranken, blijkt dat het regelmatig nuttigen van deze dranken gerelateerd is aan een toename van de buikomvang en daarmee verhoogde kans op overgewicht, hart- en vaatzieken.

Wil je dit onderzoek zelf nalezen: Fowler, S. P., Williams, K., & Hazuda, H. P. (2015). Diet Soda Intake Is Associated with Long‐Term Increases in Waist Circumference in a Biethnic Cohort of Older Adults: The San Antonio Longitudinal Study of Aging. Journal of the American Geriatrics Society, 63(4), 708-715.

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.