Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

 

Ik ben gek op boerenkool met rookworst dus dacht ga is kijken of dit ook lekker is! Ik was boodschappen aan het doen in de Albert Heijn en kwam ik deze chips tegen. Ik had wellis gehoord van deze chips in America maar nog nooit in onze supermarkten tegen gekomen. De verkoopster aan de kassa zei meteen oh dat is erg lekker hoor! Waarop ik zei, ben benieuwd zag het staan en ga het is proberen :).

Ennnnn jawel ik ben het gaat proeven en heb de voedingswaarde is goed onder de loep genomen.

Iedereen heeft een andere smaak, maar goed ook anders zouden we allemaal het zelfde eten elke dag. Ik moet zeggen dat ik dit verrassend vond bij het eerste boerenkool chippie maar daarna toch wel erg lekker vond!!!

Zoals je ziet op de foto is het ook echte boerenkool en niet een of ander gemaakt vet en zout goedje. Wat mij opviel is dat de smaak ook echt boerenkool is deze chips heeft iets van rode pepers op zitten dat maakt het niet wat lekkerder (niet heet in de mond maar net wat meer smaak) Het is een knapperige chips vorm, geen zout of vet aan je vingers als je het op eet, naar een half zakje had ik genoeg van de chips, zelf het gevoel dat ik wat eet (bij een andere vorm van chips, krijg ik geen vol gevoel in me maag en kan ik blijven eten van die chips)

Waar je dit kan kopen is bij de Albert Heijn, ik heb het verder nog niet in een super markt gezien (als iemand anders dat wel heeft, let me know). Deze chips was wel aan de prijs. Voor 40 gram heb ik 3,29 betaald. Maarrrrr moet zeggen dat IK het wel waard vind! Gezond eten is gewoon duurder maar om langer termijn wel beter voor je lichaam. En daar doe ik het voor ^_^. Daardoor minder kan hebt op overgewicht, hart en vaatziektes, hoge bloeddruk, diabetes type 2, te hoog cholesterol en verschillende soorten kanker. De wetenschap heeft veel onderzoek gedaan naar een gezonde leefstijl in relatie tot deze ziektes en een gezonde leeftijd speelt daar een grote rol in. (Ian ik nog wel ’n keer iets leuke over schrijven)

Kwa voedingswaarde was ik verrast er zat toch best wel wat verzadigd vet in. Dat komt mogelijk omdat er cashewnoten in zitten voor 53 procent was het boerenkool, voor 27 procent paprika,voor 18 procent cashewnoten en nog wat Chili, klein beetje zout en gist. Dit is echt wel een goede vervanger voor alle chips zakken!!

Er zijn nog twee varianten te verkrijgen en ga nu opzoek of die ook te koop zijn.

Kortom: zeker een aanrader voor een vervanger van chips. Je krijgt mogelijk meer groente binnen dan je deze chips niet zou eten (kan natuurlijk zijn dat je dagelijks genoeg groente eet). Het is ook een lekker hapje voor tussendoor of voor door een salade heen. Iemand die aan het afvallen is en toch zin heeft in iets knapperig is dit een goede optie. Dit is overig niet bestemd voor iemand met een noten allergie. Als laatste vond ik het lekker!

Diëtist, afvallen, pure voeding, voedingadvies, dieet, jong en oud, Diëtistenpraktijk Tahnee Lifestyle

Posted by tahneevanlaere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.